More

  (Фото – Видео) 15 годишна традиција на Хотел „Мизо“ по повод големиот христијански празник Богојавленије – Водици

  spot_img

  По повод големиот христијански празник Богојавленије – Водици ,хотелскиот комплекс „Мизо – Градска плажа“ од Охрид веќе 15 години домаќин на фрлање на чесниот Крст во водите на Охридското Езеро во месноста Воска – градска плажа во Охрид .

  Хотелот „Мизо“постана синоним на соживот во Охрид , како се негуваат традициите на граѓаните на Охрид , без разлика на нивната верска припадност.Оваа убава традиција во Охрид ја започна Музафер Рашит,попознат кај охриѓаните како Баба Мизо,кој го оплемена овој дел на Охрид како сопсственик на хотелскиот комплекс „Мизо“.Традицијата која ја започна Баба Мизо ја продолжија неговите деца,на што охриѓани им се преблагодарни.

  На многа ја лета…

  .

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img