More

  Филипче порача дека секој граѓанин треба да биде прашан што му треба

  spot_img

  Неврохирургот Венко Филипче при својата вчерашна посета на Струмица разговараше со членството на СДСМ. При своето обраќање кон нив, тој ги охрабри сопартијците да останат достапни за луѓето и да ги слушнат што имаат да кажат, со цел да му се помогне на секој граѓанин.

  – Знаете дека јас се јавувам на телефон и после полноќ и во 2, и во 3 сабајле. Не само да се сослуша проблемот на граѓаните, туку и да се изнајде соодветно решение. Треба да го правиме тоа што сме го правеле секогаш, а тоа е да комуницираме со луѓето, да не оставиме ниту еден граѓанин, ниту една група на граѓани неискомуницирана – рече Филипче.

  Од позиција на кандидат за пратеник на СДСМ и коалицијата од Изборната единица 4, тој ги охрабри сопартијците отворено да пристапуваат и да разговараат со луѓето за проблемот и за предизвикот којшто го имаат, потенцирајќи дека достапноста за луѓето е нивна и досегашна заедничка одлика.

  – Има луѓе и коишто се срамат, такви се по карактер, не сакаат да си ја кажат маката, ама затоа сме ние тука да пристапиме на секого, да прашаме што му треба, каква поддршка, каква помош. Луѓето го ценат тоа. А понатаму, добриот збор се шири – рече поранешниот министер за здравство и кандидат за пратеник, Венко Филипче.

  https://www.facebook.com/reel/417174367568101

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img