More

  Ема Стоун ги откри своите четири омилени филмови на сите времиња

  spot_img

  Ема Стоун ја започна својата филмска кариера во раните 2000-ти со неколку помали телевизиски улоги, откако ги убеди своите родители да се преселат во Холивуд со помош на PowerPoint презентација.

  Комедијата Супербад од 2007 година ѝ го даде пробивот што го чекаше и поголемо признание во филмската индустрија. Таа влезе на листата на Холивуд А со хитовите Easy A, La La Land и Poor Things. Филмографијата на Стоун е разновидна, а според едно неодамнешно интервју што го даде за Letterboxd, таков е и нејзиниот вкус за филмови.

  Списокот на нејзините омилени филмови го започна со класиката на Чарли Чаплин, Lights of the Great City. Гигантот на немите медиуми реши да продолжи во својот препознатлив стил и покрај новите филмски трендови, а резултатот беше повеќе од импресивен. Во филмот, кој се смета за едно од најголемите филмски достигнувања, тој го толкува својот потписен лик на Скитникот кој се вљубува во слепа цветна девојка.

  Други филмови кои се најдоа на списокот на Стоун се сатиричната драма од 1976 година, ТВ мрежата на Сидни Лумет, Мики и Ники на Елејн Меј и Гори, моите девојки на Милош Форман, пишува Индекс.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img