More

  Денеска: Шефот на гинекологија во болницата во Врање разрешен по смртта на родилката

  spot_img

  Од таа функција е разрешен доктор Драган Величковиќ, раководител на Одделот за гинекологија и акушерство во Здравствениот дом во Врање, потврдено е за Данас во таа здравствена установа.

  Д-р Величковиќ учествувал во породувањето на трудница од Прешево, вели изворот на Данас, која починала набргу откако станала мајка на 17 април.

  „Докторот е отпуштен бидејќи целата ситуација поврзана со тој настан може да влијае на неговата работа. А во ЗЦ Врање веќе е извршен внатрешен стручен надзор, вчера имаше вонреден, го изврши инспекцијата на Министерството за здравство, ќе има и надворешен стручен надзор. Исто така, ги чекаме резултатите од обдукцијата на починатиот пациент“, нагласува изворот на Данас кој сакаше да остане анонимен и додава дека сите наоди ќе бидат во заклучоците за тоа што се случило при тоа породување.

  Тој денеска не успеа да стапи во контакт со раководството на ЖЦ Врање за официјално да ги коментира последните случувања, односно смената на шефот на гинекологија.

  Денеска потсетува и дека, според објавените информации, по смртта на родилка од Прешево, случајот не бил веднаш пријавен во полиција и обвинителство, туку по неколку дена ВЈТ покренала истрага кога дознала за случај од медиумите.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img