More

  Дали се прашувате дали некој го блокирал вашиот мобилен број? Еве како да дознаете!

  spot_img

  Ако некој ви го блокирал бројот, тоа значи дека повеќе не сака да те слушне. Во овој случај, можете да се обидете да утврдите дали вашиот број е навистина блокиран без да го вознемирувате лицето со кое се обидувате да контактирате. Сепак, не постои само еден начин да се направи тоа, а процесот може да биде покомплициран отколку што мислите, пишува USA Today.

  Знаењето дали некој го блокирал вашиот број зависи од типот на телефонот што го имате. Ниту iPhone ниту Android немаат функција која ќе ви каже дали вашиот број е блокиран. Единствен начин да бидете сигурни дали вашиот број е блокиран е да ја прашате личноста за која се сомневате, но можеби нема да сака да разговара со вас, пишува USA Today.

  Јавете се на осомничениот
  Постојат чекори што можете да ги преземете за да се обидете да утврдите дали вашиот број е блокиран без да го прашате лицето за кое се сомневате дека ве блокирало. Еден метод што можете да го користите на кој било тип на телефон е да се јавите на лицето за кое се сомневате дека ве блокирало. Иако обично може да очекувате да слушнете од три до 12 ѕвонења кога ќе повикате некого пред да одите на говорна пошта, блокираниот број ќе заѕвони само еднаш, а потоа ќе оди директно на говорната пошта. Ако се јавите и повикот веднаш оди на говорна пошта, тоа значи дека не сте блокирани и дека лицето веќе има повик или телефонот му е исклучен.

  Ако изберете да оставите говорна пошта со блокиран број, таа нема да оди во вашето сандаче, туку во друго сандаче за блокирани броеви, а повикувачот нема да ве повика назад. Сепак, најочигледниот и најлесниот начин да дознаете дали вашиот телефонски број е блокиран е да користите друг телефон и да се обидете да го повикате лицето за кое се сомневате дека ве блокирало.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img