More

  Дали сте слушнале за трендот Сефора Кидс?

  spot_img

  Ако поминувате некое време на социјалните мрежи, сигурно сте виделе видеа од 10-годишни девојчиња како влегуваат во дрогерии и парфимерии, пробуваат шминка и купуваат производи за нега на кожа и убавина.

  Овој малку загрижувачки тренд е наречен Сефора кидс (Sephora Kids).

  Многу луѓе на социјалните мрежи го коментираат ова:

  „Тие девојчиња доаѓаат во групи, не е важно дали се две или десет. Често знаат и да украдат нешто. Главно се тоа тестери, но некој мора да плати и за нив“, коментира една жена.

  „Кога влегуваат во парфимерија, девојчињата одат од штанд до штанд и ги пробуваат сите шминки.

  Ништо не им можеме. Не можеме да ги избркаме, а кога ќе ги предупредиме, можеби некоја од групата ќе се засрами, другите ќе се смеат или дрско ќе одговорат“, додава друга.

  Таа смета дека проблемот е што родителите понекогаш не реагираат кога пазаруваат со децата.

  Прочитајте повеќе на „Мајка и дете“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img