More

  Божeствена комедија во СДСМ , повеќе нема ни кој да собира гласови,аста ла виста дечки!!

  spot_img

  Вчерашниот централен одбор на СДСМ ,а покасно и извршниот одбор и конгресот на партијата,јасно ја отсликаа состојбата во која се наојѓа оваа партија.Во креирајнето на пратеничките листи,одлучуваќки фактор не биле партиските анкети на кандаидатите, туку пресудни биле релациите на аспирантите за пратеници со претедателот на СДСМ Димитар Ковачевски од една страна и од друга страна блиските релации на аспирантите со генсекот на СДСМ Миле Зечевиќ!

  Кога во село не сакаат дате видат, барајте ја од попот ќерката за жена!

  Најнапред сосема точна беше информацијата на поедини медиуми за големо недоразборање помеѓу Оливер Спасовски и Дарко Каевсски со претседателот на СДСМ Ковачевски. Недоразбирањето помеѓу Спасовски и Ковачевски дошло во момент кога Ковачевски го преместил од носител на листа во 3 та изборна единица во 2-ра  изборна единица,без притоа Спасески да биде запознаен со истата одлука претходно и да даде негова согласност.Оливер Спасевски оштро се налутил на Ковачевски и во составот на пратеничките листи,од кој биле исфрлени еминентни иина на СДСМ кој поминале сито и решето,а на местото од нив поставени биле анонимуси кој од општинските организации на СДСМ немале никаква поддршка.исто така и портпаролот на СДС Каевски од како увидел дека е на 7-мо место на пратеничката листа,а според сите анкети кој ги имала партијата единствена добитна комбинација била до 5-то место,притоа  не сакајќи да биде партиски лузер, побарал неговото име да не фигурира на пратеничката листа.

  Од како медиумите објавија за несогласувањата во СДСМ,Ковачевски побарал да бидат демантирани вестите во медиумите и дека партијата и покрај недоразбирањата орала пред јавноста да глуми сполтеност и единственост.

  Димитар Ковачевски добро знае дека овие парламентарни избори дебело ќе ги загуби и дека доколку изборниот резултат биде неповолен за него  , тогаш му се ниша и партиското столче во СДСМ,а аспирации за претседателското столче во СДСМ има и крилото на ЗОран ЗАев , но и крилата на Оливер Спасевски.Ковачевски за да го задржи барем партиското столче и да може пост изборно да се пазари за неговата слобода ,потребни му се цврсти пратеници ,негови приврзаници ,кој пост изборно би застанале за негова одбрана на партиската столица во СДСМ,но дали ќе успее и со вакви килави пратенички листи, останува да видеме, знаејќи историски ,дека таквите калкулации во СДСМ се само пуста желботека.

  Кој ќе собира гласови за СДСМ?

  Предизборното составување на пратенички листи на Димитар Ковачевски му заврши!Нја листите по некој познат партиски активист, познати партиски полтрони, и по некоја „домаќинка“ од китапот на генсекот!Од листите изостанаа видни бардови и долгогодишни спонзори на СДСМ,кој во своите средини значат барем нешто.Така СДСМ може да се опрости да бара гласови во Битола , Охрид ,Прилеп,во Ресен ќе бидат зад Левица или ќе доживеат потоп, исто како што потоп ќе доживеат и во Охрид, Струга,Дебар, Кичево,Македонски Брод , Скопје, Велес, Штип итн.Овие избори ќе покажат и докажат дека СДСМ нема да доживее само пораз,СДСМ ќе доживее дебакал кој понатаму ќе допринесе партијата да се подели на неколку делови….

  Едно е сигурно,за СДСМ повеќе нема ни кој да собира гласови,аста ла виста дечки!!

  С.Денесовски

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img