More

  Битолски портал нуди нова верзија за мистериозниот објект

  spot_img

  Битолскиот портал Бабамбитола, објави сторија за куќата во која денеска се наоѓа културниот клуб на Бугарите во Македонија, „Иван Михајлов“.

  Според тоа што може да се прочита во нивната објава, посочената куќа била во сопственост на семејството Папакоч, кое било познато по фотографското ателје отворено во приземјето.

  Претходно ја објавивме сторијата на германската телевизија ЗДФ, во која се тврдеше дека куќата во која е отворен клубот именуван по докажаниот соработник на нацистите, пред војната била во сопственост на еврејско семејство.

  Побаравме и мислење од Еврејската зедница во Македонија, од каде ни соопштија дека ја започнале иницијативата за проверка за историјата на имотот.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img