More

  Акција ‘Sleeper II’: Пронајдено оружје и дрога

  spot_img

  Полициски службеници на Полициското одделение на МУП на кантонот Сараево, под надзор на обвинителот на Кантоналното обвинителство на КС, ја спроведоа акцијата со кодно име „Sleeper II“ со цел документирање на кривичните дела неовластена трговија со наркотични дроги.

  При претресите на подрачјето на Нови Град пронајдени и одземени се: 36 ПВЦ пакувања со сува тревкаста материја, која личи на марихуана, со бруто маса од околу 980,00 грама; едно пакување ПВЦ со 53 парчиња таблети кои изгледаат слично на наркотичната дрога екстази.

  Пронајдени и одземени се: шест ПВЦ пакувања со бела материја која по изгледот е поврзана со наркотична дрога брзина, со бруто маса од околу 91,00 грама; пет пакувања од ПВЦ кои содржат сува тревна материја, која по својот изглед се поврзува со опојната дрога марихуана; една автоматска пушка со преклопување и придружна рамка со 30 куршуми и 79 куршуми од различен калибар.

  С.Б., роден 1994 година во Сараево, каде што живее, се лишени од слобода поради постоење основи на сомнение дека сторил кривично дело Неовластено производство и пуштање во промет на наркотични дроги и недозволено држење оружје или распрскувачки материи, а А.А. , роден 1992 година во Горажде, престојувал во Сараево поради постоење основи на сомнение дека сторил кривично дело Поседување и овозможување конзумирање наркотични дроги.

  Машкото А.А. по кривичната истрага е разрешен од функцијата, додека С.Б. предаден во Просторијата за задржување на лица лишени од слобода на МВР на К.С. Полициски службеници од Секторот за криминалистичка полиција продолжуваат да работат на овој случај – соопштија од Секторот за односи со јавност на МВР на К.С.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img