More

  Зошто песна од 1983 година се зголеми на Спотифај?

  spot_img

  Пребарувањата за Total Eclipse of the Heart вртоглаво пораснаа на Spotify.

  Хитот на велшката пејачка Бони Тајлер од 1983 година беше најдобрата песна што Американците ја слушаа вчера. Имено, милиони луѓе во Америка вчера го чекаа затемнувањето на Сонцето и ја составија совршената плејлиста за небесниот спектакл. Секако, оваа песна беше неизбежна на плејлистите ширум Америка, пренесува Индекс.

  Претставник на Spotify изјави за CNN дека пребарувањата за песната се зголемиле за речиси 50 проценти во САД во текот на изминатата недела.

  Total Eclipse of the Heart е најпопуларната песна додадена на плејлистите на корисниците наречена „еклипса“ на Spotify во САД. Популарна е дури и на iTunes, каде што беше 10-та најпродавана песна во понеделникот, скокајќи за 30 места од претходниот ден. Бројот на пребарувања за песната се зголеми и на Google Trends.

  Песната беше омилена за време на затемнувањето, а Тајлер ја коментираше популарноста на песната на социјалните мрежи уште во 2011 година, пишувајќи на X: „Кажете ми горе. *проверување на вестите*. Ах, затемнувањето доаѓа.

  Кога затемнувањето се случи во САД во 2017 година, преземањата на песната се зголемија за повеќе од 500 проценти, според Билборд.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img