More

  Зошто мократа коса никогаш не треба да се врзува во опавче?

  - Advertisement -

  Ѕвездата и фризерката на социјалните мрежи откри многу добра причина зошто мократа коса треба да биде пуштена и да не се врзува во опавче или пунџи.

  Косата е навистина една од најзабележливите украси и физички карактеристики на една личност, но главно е доста напорна за одржување. На интернет можете да најдете голем број совети за одржување на здравјето на косата, но кој од нив е навистина ефикасен?

  Фризерката Рејчел Валентин го сподели своето искуство на TikTok, што на почетокот ги изненади корисниците.

  Имено, таа предупредува дека мократа коса никогаш не треба да се врзува, на пример во опавче. Причината лежи во тоа што влажната коса „се растегнува и се враќа“ што може да доведе до пукање. Таа пред камерите покажа колку всушност е кревка косата.

  „Ја намокрив косата само за да ви покажам дека мократа коса делува како ластик. Но, понекогаш се скрши. Кога е суво, тоа не се случува. Затоа е подобро да не ризикувате и да ја врзувате влажната коса бидејќи може така да се скрши“, објасни таа.

  Во одговорите во коментарите, Валентин објасни дека влажната коса може лесно да се врзе, на пример во плетенки, ако сакаме малку брановидна коса следниот ден.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img