More

  Данијела Дворник: Велат ја убив Дина, го спасив од дрога

  spot_img

  Данијела Дворник конечно се преселила трајно во Сутивана на островот Брач.

  Данијела неодамна купила маслинка и мала полска куќарка, па оваа есен ќе бере маслинки и ќе прави масло, но и ќе ја украсува куќата „на поле“.

  Вдовицата на Дино Дворник и мајка на Ела Дворник Пирс годинава ја одбележа 14-годишнината од смртта на нејзиниот сопруг и ни откри како сè и изгледа од денешна перспектива. Како и многу работи што не можела да ги замисли, не можела ни да замисли дека еден ден ќе биде инфлуенсер, пишува Слободна Далмација.

  Данијела Дворник проговори за својот сопруг.

  „Мислам дека би бил многу среќен што сето тоа е онлајн, бидејќи не би морал да комуницира кога не му се допаѓа тоа. Некогаш дававте интервјуа затоа што моравте, тоа беше очекувано. Неколку пати ќе му паднеше на нерви, но тој тоа го сфати како дел од работата. Да чекаше малку, можеби ќе имаше своја цел во друга димензија, затоа што ќе беше одлично да може да прави што сака, без некој да го притисне дека мора да биде вака. или на тој начин.

  Да речеме дека Ела снимила песна и таа песна има брутален феминистички текст, во кој таа не се двоуми со зборовите. Зборува со машкиот род и јас го слушам и ги гледам коментарите подолу: „Да можеше мајка ти да го слушне ова“, „Што би рекол твојата ќерка…“. Па, тој би бил повеќе од воодушевен, но луѓето тоа не го разбираат. Веднаш би се приклучил!“, рече Дворник.

  Таа појасни и дека луѓето во Хрватска се лицемери.

  Отсекогаш имал желба да биде баш таков, но во Кроатију рекордс не можеш да дојдеш со таков текст, затоа што би ти кажале дека тоа не може да биде на телевизија. Ние во Хрватска сме огромни лицемери. Свират на ТВ рапер кој ебе се по список на англиски, без никакво двоумење, како да слушаш порно, ама така е денес. Тоа е на англиски, па не им звучи премногу страшно за католиците во Хрватска. Но, тоа е брутално пцуење. Тогаш еден наш го прави тоа, но не може така да оди во етер! Кај нас сè мора да биде маслиново, камен, дрво, сонце, море, рок, отворено море, плач, непокајана љубов, романса… Од тоа не сме бегале во музиката, особено во Далмација“, изјави таа.

  Дополнително, Дворник појасни дека Дино би бил голем инфлуенсер.

  „Да размислуваше за музиката, ќе беше во ред, но штом дојде до текстот, таму се распадна. Имаше проблем затоа што знаеше дека мора да се стиска во мнозинската публика затоа што ќе му кажат: Види го овој Дино, полуде! И сега Ела го прави тоа за него, па коментираат што би и рекол татко ѝ! Ништо, би ја поддржал во тоа брутално и искрено обраќање, кое не можел да го постигне! И тогаш имаше свои испади. Ако нешто беше против него, тогаш тој ќе беше најжесток. Имаше нагон да се изедначи, да каже „кој по ѓаволите си“, „Ќе те мочам“! Тогаш беше грозно, некултурно, вака или онака, па луѓето се прашуваа „кој е овој кретен и мајмун и од каде дојде? Но, всушност мислам дека тој би бил многу среќен во ова време, бидејќи можеше да даде се од себе. Тој би имал свој канал каде што ќе си ги направи срањата и веројатно ќе има многу следбеници. Тој сигурно би бил еден од подобрите инфлуенсери. Се сеќавам кога еднаш во едно одамна интервју рече: „Ќе продавам ЦД-а во весници, а да бев градоначалник на Дубровник, влезот ќе му го наплатев на Зидин“. Четиринаесет години по неговата смрт, Зидин е обвинет. Сега веќе нема цедеа, туку се продаваа во весници. Секогаш беше пред своето време, погрешно разбран. Дино би се снашол одлично на ова време. Ако ништо друго, тој би играл игри и би заработувал од тоа, изјавила таа.

  Покрај тоа, Дворник проговори за тоа како била во очите на другите како сопруга на Дина.

  Прифатив дека мислат секакви работи за мене. Најлошиот дел од работата е тоа што луѓето ве влечат, ве истегнуваат и ве газат. Потоа велат: „Жената го убила со дрога!“ Го убив?! Па, го спасив од дрога! Му го спасив животот 500 пати! Не само од дрога, туку од алкохол, од такви ликови. Што ќе беше со мене 20 години да сум змеј!? Па, можеше да ме остави кога сакаше, но не! Милион од нив дојдоа кај мене и ми рекоа: „Убав е, но јас не би поминала пет минути со него!“. Но, Дино не беше таков секој ден. Дома беше најнормалниот човек. Друга работа би била кога ќе излезат надвор и тој мора да ги оправда туѓите очекувања. Сето тоа има свое…, рече Дворник.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img