More

  Златари во Белград продавале украдени дукати и шипки, а потоа се обиделе да ги „исперат“ парите купувајќи стан

  spot_img

  Јавното обвинителство за организиран криминал ја прошири истрагата против осомничените Љубомир Романов и Мирка Николиќ, поради постоење основи на сомнение дека сториле продолжено кривично дело перење пари. Се сомневаат дека на златара во Белград продале украдени дукати и златни прачки, а потоа со купување стан во Белград се обиделе да ги прикријат незаконски стекнатите пари.

  Осомничените се товарат дека во периодот од февруари до декември 2022 година продале поголемо количество дукати Франц Јозеф и шест златни прачки од Швајцарија, за кои постои сомневање дека ги добиле со сторени кривични дела од Љубомир Романов и Роберт Коновалов Радосављевиќ. Обединетото Кралство и Швајцарија, соопштија од Обвинителството за организиран криминал.

  Според Обвинителството, од продажбата прибавиле осум и пол милиони динари (72.000 евра), кои подоцна ги вложиле за купување стан во Белград и на тој начин се обиделе да го прикријат незаконски стекнатиот имот.

  Осомничените, како што се додава, во текот на денот ќе бидат сослушани во Јавното обвинителство за организиран криминал за околностите на наредбата за забавување на истрагата.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img