More

  Заврши проектот уредување на дел од централното селско подрачје во Злести

  spot_img

  Во село Злести завршен е проектот за уредување на дел од централното селско подрачје.

  На местото од руината на дел од селскиот дом изграден е модерен мултифункционален спортски полигон.

  Извршена е санација на споменикот во центарот на селото.

  Вкупната вредност на работите изнесуваше 3.998.672 денари,од кои 2.500.000 ги обезбеди Бирото за регионален развој,Програма за развој на подрачја со специфични развојни потреби, а 1.498.672 денари се обезбедени од Буџетот на општина Дебрца за 2024 година.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img