More

  Засега нема повлекување од СТО, ММФ и СЗО

  spot_img

  Русија засега нема да се повлече од Светската трговска организација (СТО), Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Светската здравствена организација (СЗО). Сепак, има прашања за нивната работа, изјави портпаролката на Горниот дом на рускиот парламент, Валентина Матвијенко.

  – Голем број меѓународни организации ги губат своите цели и мисии кои некогаш биле воспоставени, поради огромниот притисок. Тоа ни дава основа да ги разгледаме активностите на овие организации и што е најважно, да ги видиме причините и можностите за нашето членство во такви организации – рече Матвијенко, пренесува ТАСС.

  Матвијенко рече дека Русија има некои прашања во врска со работата на овие организации, па изјави дека СЗО сè уште не ја регистрирала руската вакцина против вакцините.

  – Покрај тоа, Русија не слушна ништо гласно од СТО за нелегалните санкции, кои ја уништуваат глобалната економија – додаде таа.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img