More

  За Чарлс копчиња за кошула, за Камила ѓердан и брош

  spot_img

  По повод посетата на Бакингемската палата и средбата на британскиот крал Чарлс Трети со амбасадорка од Македонија во Велика Британија, Катерина Ставреска, покрај протоколарниот дел од средбата организиран на највисоко ниво со неговото височество, амбасадорка ја изрази срдечноста и пријателството на македонскиот народ кон британскиот народ со подароци од најубавите стари брендови кои традиционално ја претставуваат културата на Македонија и регионот низ светот.

  Брендот Охридски Бисер и Филигран-Филеви Т.М. 1928 за британскиот монарх изработи копчиња за кошула од бисерни плочки гравирана со иницијали со посебна рачна техника и поставени во украсна филигранска уметничка контура.

  За кралицата Камила е изработен бисерен ѓердан во три реда со брош од бисерна плочка гравирана со ликот на кралицата на основа од оникс поставен на филигранска уметничка контура.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img