More

  Вучиќ тврди дека Србија има најниска цена на струјата во Европа

  spot_img

  Српскиот претседател, Александар Вучиќ при своето гостување во емисијата „Кирилица“ изјави дека Србија има најниска цена на електричната енергија во цела Европа.

  -Тука ја имаме најниската цена на електрична енергија во Европа, пониска цена отколку што ја има Република Македонија, значјно пониска од Црна Гора, пониска од БиХ, а имаме значајно повисоки плати – изјави Вучиќ.

  Вучиќ додаде додаде дека до крајот на мандатот на Владата, просечната плата ќе достигне до 1.000 евра.

  – Сакам да кажам и луѓето да видат дека ние тоа на извесен начин го субвенционираме тоа, притоа помагајќи го нашето население, посебно оние најсиромашните, а она што е најсуштински е до крајот на мандатот на новата влада можеме да дојдеме до просечна плата од 1.000 евра – рече Вучиќ.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img