More

  Во Србија стапи во сила регулативата за регистрација на лесни електрични возила – скутери, а сопствениците на електрични тротинети од 5 април до 15 јуни да ја завршат регистрацијата по што ќе почне контролата

  spot_img

  Во Србија стапи во сила регулативата за регистрација на лесни електрични возила – скутери, а сопствениците на електрични тротинети од 5 април до 15 јуни да ја завршат регистрацијата по што ќе почне контролата, изјави директорот на Агенцијата за безбедност во сообраќајот Мирко Коковиќ.

  Со правилникот се утврдува начинот на издавање, водењето евиденција, изгледот и начинот на ставање налепници.

  За да се добие налепница, потребна е техничка документација од која може да се одреди марката на самиот скутер, максималната номинална моќност на електромоторот што го придвижува, а потоа брзината која не смее да надмине 25 километри на час, како и масата на празно возило.

  Од 15 јуни во сообраќај ќе можат да учествуваат само лесни електрични возила со валидна регистрација.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img