More

  Во гранатирањата на Харков, вториот по големина град во Украина, досега се уништени над 1.000 станбени згради

  - Advertisement -

  Во гранатирањата на Харков, вториот по големина град во Украина, досега се уништени над 1.000 станбени згради, изјави градоначалникот Ихор Терехов.

  Градот, што се смета за клучна цел на руските напаѓачки сили и претрпе неколку недели тешки напади, се наоѓа на само 30 километри од руската граница.

  Терехов го откри обемот на штетата, известувајќи за вкупно 1.143 уништени згради во рускиот погром, од кои 998 се станбени згради.

  слика од нападите во Харков, извор: телеграм

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img