More

  Видео – Еколошка катастрофа се заканува на Охридско Езеро,трската ја сокрива фекалната слика!!!

  - Advertisement -

  Охридскај обзнани -„Илјадници кубици на фекалии преку каналот Студенчишта се слеваат во Охридското Езеро, надлежните ненадлежни“,за жал оваа еколошка кататсрофа и послужи за валкан дневен политички маркетинг на Кристина Крлеска Деспотовска претседателка на СДСМ Охрид , да си го испере сопствениот валкан образ!!

  ДСЗИ и Центар за јавно здравје Охрид веднаш на терен, ЈП „Нискоградба “ Охрид молчи?!

  по објавата на Охридскај „Илјадници кубици на фекалии преку каналот Студенчишта се слеваат во Охридското Езеро, надлежните ненадлежни“ , Државниот санитарен и здравствен испекторат на РСМ и Центар за јавно зравје Охрид ,веднаш излегоја на лице место на локација канал „Студенчишта“-ЕК „Стрмец“ Охрид, при што земаа примероци од вода, но земаа примероци и на двете соседни градски плажи ,кој се во непосредна близина на местото каде истекуваат фекалии.

  Од ДСЗИ децидни ,дека оваа преставува еколошка катастрофа како и директен извор на зарази опасни по здравјето на граѓаните,но и доколку по анализа на земените примероци на вода од двете соседни плажи ,резултаите покажат загадување на водата и присуство на недозволиви материи и двете плажи ќе бидат затворени.

  Центарот за јавно здравје во Охрид ,во два наврати испратил писмен допис до ЈП Нискоградба Охрид со кои укажал на присуство на недозволиви материи и фекалии во месноста „Студенчишта“, и побарал итно санирање на ваквата состојба на излив на фекалии во Охридското Езеро, до денес никој од надлежните институции не преземал било какви дејствија!!

  Нит Крап ,нит жаба , нит змија живее во трската,таа е само магацин на зараза!!

  На овој дел на Охридското Езеро години наназад еколозите се против сечење на трската ,таа била биорезерват и живеалиште на крап и други емдемски видови на живот во Охридското езеро??Вистинската слика е сосема поинаква од онаа што ја прикажуваат еколозите,а вистината е дека во овој дел единствен жив свет кој псотои е трската ,која во изминатите две години по наплив на фекалиите пораснала до недоглед и преставува исклучиво како резервар за фекалии, друг заразен материјал.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img