More

  Вапцајте јајца со креп-хартија, со сода бикарбона, на пареа…

  spot_img

  Велигден е најголемиот христијански празник, а бојадисувањето јајца е една од најубавите традиции кои го придружуваат. Велигден 2024 година се паѓа во недела на 5 мај, со што завршува големиот велигденски пост, а јајцата се бојадисуваат веќе на Велики четврток, но ако задоцните, слободно можете да го направите тоа и во петок или сабота.

  Секоја година се откриваат сè повеќе интересни техники, па доколку и вие уживате во оваа интересна активност, еве неколку предлози и идеи зкои можеби сè уште не сте ги пробале, а би можеле да го направат овогодинешниот Велигден уште поспецијален и пооригинален.

  Повеќе за ова побарајте на „Арт кујна“.

  Фото: Freepik

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img