More

  Цената на уште една омилена храна вртоглаво порасна: „Премногу, но што да кажам, ни требаат“

  spot_img

  Цената на домашните јајца во Хрватска е меѓу најскапите во Европа. Нивната цена е двојно зголемена во последните три години.

  Од три до три и пол евра за 10 јајца, од кокошките бараат куми на плацот и велат дека никој не се жали.

  Никој ништо не кажува бидејќи на друго место се поскапи отколку кај нас“, изјави Бранка за Нова ТВ.

  „Па, веќе се навикнаа и ништо не забележуваат“, додаде Даница.

  „Веројатно и не им е лесно да живеат, па ги разбирам. И покрај тоа што ми е многу“, изјави Ана.

  Па нормално дека е скапо, но што да правиме со такви цени, тоа е нормално, се е скапо“, истакна Саша.

  Премногу, премногу јајца останаа, но што да кажам, ни требаат“, вели Дијана.

  Покрај цената од трговските центри за килограм јајца, Хрватите плаќаат во просек по две евра и 70 центи, со што сме втора најскапа земја во Европа. Во просек сме поскапи за 25 отсто. Австријците плаќаат повеќе од нас и тоа само за еден евроцент.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img