More

  Цената на свинското месо на големо паѓа со месеци. Зошто тогаш граѓаните скапо плаќаат за тоа?

  spot_img

  Цената на свинското месо на големо паѓа последниве шест месеци, но граѓаните не го почувствуваа. Последица на ова може да биде колапсот на хрватското свињарство.

  Иако големопродажната цена на свинското месо во Хрватска паѓа во последните шест месеци, малопродажните цени се исти. Експертите тврдат дека има причина за тоа. Велат ова не е за пофалба, туку доказ дека свињарството во Хрватска пропаѓа, пишува Дневник.хр.

  „Логично би било да се очекува, со оглед на тоа што цените донекаде се намалија и трендот е стабилизиран, а растот е забавен, на крајот тоа да има влијание и врз малопродажниот синџир“, рече министерката за земјоделство Марија. Вучковиќ.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img