More

  Цената на бензинот во Србијас останува 171 динар, а на дизелот 179 динари

  spot_img

  Српската влада усвои уредба за ограничување на висината на цените на нафтените деривати со која е пропишано дека максималната малопродажна цена на „евродизелот“ изнесува 179 динари и на „европремиум“ бензинот од 95 октани 171 динар по литар.

  Како што е соопштено, влада ова го направи за да се спречи поголемо ценовно нарушување и да се зачува животниот стандард на населението, бидејќи во претходниот период е забележан раст на цените на овие деривати, што директно влијаело на зголемување на цените на сите други стоки и услуги.

  Усвоен е и предлог-законот со кој се уредува прашањето за исплата на парична помош од 100 евра на младите од 16 до 29 година. Се додава дека оние кои добиле парична помош нема да мора повторно да аплицираат.

  Донесена била и одлука за вработување на 1.000 дипломирани медицински лица во здравствените установи во Србија и со тоа да се овозможи непречена, ефикасна, континуирана и достапна здравствена заштита.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img