More

  Трикови кои келнерите ги користат и не сакаат да бидат откриени

  spot_img

  Ако некогаш сте помислиле дека пијалокот што го нарачавте има поинаков вкус, многу е можно да му поминал рокот. Постојат неколку трикови кои ќе ве изненадат, а некои келнери ги користат. Треба да се има на ум дека ова е дефинитивно малцинство, исклучоци и дека повеќето келнери ги почитуваат своите гости.

  Послужување на пијалоци со поминат рок
  За да не ги фрлате пијалоците со поминат рок, отстранете го датумот од пакувањето. Затоа, немојте да се чудите ако она што го пиете има чуден вкус, пишува Eatthis.

  Трик за пијани луѓе
  Со цел да се избегнат конфронтации и да бидат исфрлени од шанкот, на многу пијаните луѓе тајно ќе им се служи пијалок со вкус сличен на оној што го пијат. Како замена на пивото со безалкохолно.

  Како да добиете повеќе совети
  Ако нарачате мешани пијалоци како вотка и Редбул, многу келнери ќе ви наплатат цела лименка Редбул и ќе искористат само половина. Остатокот ќе го искористат за друг гостин кој ќе го нарача овој пијалок, ќе ја наплатат целата цена, но ќе ја покажат само водката во системот и така ќе ги земат останатите пари како бакшиш.

  Бесплатни пијалоци
  Повеќето барови дозволуваат или поттикнуваат келнери да служат одредена количина бесплатни пијалоци во текот на ноќта. Но, во повеќето случаи, келнерите всушност ги даваат своите бесплатни пијалоци на луѓе кои даваат големи бакшиши.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img