More

  Тошковски на средба со Гаврил Бубевски, шефот на Основно јавно обвинителство Скопје

  spot_img

  Денес, (05.02.2024г.) министерот за внатрешни работи Панче Тошковски оствари средба со Гаврил Бубевски, шефот на Основно јавно обвинителство Скопје. На средбата се разговараше за тековните активности и потребата од високото ниво на институционална соработка помеѓу министерството за внатрешни работи и ОЈО Скопје како две најодговорни институции во контекст на гонење на криминалот, независно од тоа што во моментот владее техничка влада задолжена за спроведување на избори.

  Исто така, од страна на министерот Тошковски беше потенцирана заложбата за обезбедување на фер и демократски избори, па во таа насока МВР и ОЈО Скопје треба да бидат гаранција за безбедноста на изборите кои не очекуваат и сите противзаконски активности насочени кон рушење на кредибилитетот на изборниот процес да бидат соодветно санкционирани согласно законот.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img