More

  Топ 10 најдобри земји за туристи кои не консумираат алкохол

  spot_img

  Можете да најдете групни тури без алкохол и ноќевања без алкохол каде и да одите, но некои дестинации се природно подобри за трезвените патници од другите.

  Значи, се прашувате каде да одите на вашата следна авантура без алкохол?

  За да открие кои земји ги обезбедуваат најдобрите услуги за трезвените патници, новата студија од установата за рехабилитација Lantana Recovery го испита бројот на безалкохолни активности, потрошувачката на алкохол по глава на жител, севкупните здравствени оценки, јавната безбедност и законите за алкохол.

  Секоја дестинација потоа добивала оценка до 100, која потоа била искористена за одредување на конечниот ранг, пишува Time Out.

  Исланд е рангирана како земја број еден во светот која е погодна за туристи кои не консумираат алкохол. Земјата постигна импресивни резултати кога станува збор за безбедноста и нивото на јавна безбедност.

  Италија имаше најниска оценка за преваленцата на зависност од алкохол од само 0,6 отсто, ставајќи ја на второто место, а Норвешка беше трета, со највисока оценка за бројот на закони за алкохол.

  Европа всушност зазеде шест од првите десет места – остатокот од листата можете да го видите подолу.

  10 најдобри земји за патници без алкохол
  Исланд
  Италија
  Норвешка
  Данска
  Јапонија
  Швајцарија
  Австралија
  Сингапур
  Нов Зеланд
  Холандија

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img