More

  Рекламите и инфлуенсерите многу влијаат на навиките на младите

  spot_img

  Експертите открија дека колку повеќе време младите поминуваат на социјалните мрежи, толку е поголема веројатноста тие да стекнат нездрави навики, како што се пушење обични или електронски цигари.

  Поврзаноста била уште поочигледна кај почестото користење на социјалните мрежи: оние кои поминувале седум часа дневно на нив имале дури четири пати поголем ризик да почнат да пушат е-цигари“ и осум пати поголем ризик да почнат да пушат обични цигари во споредба со оние кои не користат социјални медиуми или ретко го прават тоа.

  Повеќе за ова на „Мајка и дете“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img