More

    TAG

    Централната банка на САД ја зголеми каматната стапка

    Централната банка на САД ја зголеми каматната стапка

    Федералните резерви (Фед), како што уште се нарекува централната банка на САД, ги покачи каматните стапки за 0,75 отсто со намера да се запре галопирачката инфлација. Ова е трет пат годинава...

    Latest news