More

  TAG

  Средба на претседателот Пендаровски со Ердоган Сарач

  Средба на претседателот Пендаровски со претставници на граѓански организации во Советот за соработка меѓу Владата и граѓанското општество

  Претседателот Стево Пендаровски денеска прими претставници на граѓански организации кои се дел од Советот за соработка меѓу Владата и граѓанското општество. На средбата претставниците на...

  Средба на претседателот Пендаровски со Фатих Донмез, министер за енергетика и природни ресурси на Република Туркије

  Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими Фатих Донмез, министер за енергетика и природни ресурси на Република Туркије. На средбата беше изразено задоволство од одличните билатерални...

  Средба на претседателот Пендаровски со естонскиот претседател Алар Карис

  Претседателот Стево Пендаровски, денеска во рамки на учеството на 5. издание на Парискиот мировен форум, оствари средба со претседателот на Република Естонија, Алар Карис. На...

  Средба на претседателот Пендаровски со генералната директорка на Шведската агенција за меѓународна развојна соработка – Сида, Карин Јемтим

  Претседателот Стево Пендаровски денеска ја прими Карин Јемтим, генерална директорка на Шведската агенција за меѓународна развојна соработка - Сида. На средбата се разговараше за севкупните...

  Средба на претседателот Пендаровски со ученици, добитници на медали на 29-тата Балканска олимпијада по информатика

  Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими тимот ученици коишто постигнаа значајни успеси на 29-тата Балканска олимпијада по информатика што се одржа во Букурешт, Романија. На...

  Средба на претседателот Пендаровски со делегација на пратеници од Собранието на Република Албанија

  Претседателот Стево Пендаровски, денеска прими делегација на пратеници од Собранието на Република Албанија, учесници на вториот состанок „Улогата на парламентарците во текот на преговарачкиот...

  Средба на претседателот Пендаровски со пратеници од Европскиот Парламент

  Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими европратениците, Тинеке Стрик и Рајнхард Бутикофер, претставници од Зелените/Групата на Европска Слободна Алијанса, од Европскиот Парламент. На средбата беше...

  Средба на претседателот Пендаровски со Баиба Браже, помошничка на генералниот секретар на НАТО за јавна дипломатија

  Претседателот Стево Пендаровски денеска ја прими Баиба Браже, помошничка на генералниот секретар на НАТО за јавна дипломатија, која e во посета на земјава по...

  Средба на претседателот Пендаровски со претседателот на Комисијата за надворешна политика на германскиот Бундестаг, Рот

  Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими Михаел Рот, претседател на Комисијата за надворешна политика на германскиот Бундестаг. На средбата се разговараше за билатералните односи меѓу...

  Средба на претседателот Пендаровски со евроамбасадорот Гир

  Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими шефот на Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, амбасадорот Дејвид Гир. На средбата беше разговарано за натамошниот...

  Latest news