More

  TAG

  СОНК

  СОНК: Во петок до пладне очекуваме понуда за платите

  Претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) Јаким Неделков изјави дека очекуваат до утре вечер, односно петок до 12 часот да...

  СОНК: Се уште не сме повикани во Владата и немаме никаков предлог од нивна страна за кој би можеле да разговараме тука во синдикатот

  Се уште не сме повикани во Владата и немаме никаков предлог од нивна страна за кој би можеле да разговараме тука во синдикатот, вели...

  (СОНК) денеска го почнува штрајкот во сите установи на национално ниво во дејностите детска заштита

  Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) денеска го почнува штрајкот во сите установи на национално ниво во дејностите детска заштита – градинки...

  Можен е општ штрајк ако до 15 март не успеат преговорите

  Претседателот на СОНК Јаким Неделков во емисијата 24 анализа рече дека кај нас, вработените во дејноста имаат едни од најниските плати во регионот и од тој...

  Latest news