More

    TAG

    Екосистемот загрозен од климатските промени: Коралите штитат 25% од животот во океанот

    Екосистемот загрозен од климатските промени: Коралите штитат 25% од животот во океанот

    Коралните гребени се еден од најразновидните и најважните екосистеми на Земјата. Поддржува повеќе видови по единица површина од која било друга морска средина, вклучувајќи...

    Latest news