More

  Судот нареди делумно заплена на имотот на Ер Албанија, националната албанска авиокомпанија

  spot_img

  Судот нареди делумно заплена на имотот на Ер Албанија, националната албанска авиокомпанија, пишува албанскиот портал Ора њуз.

  Според информацијата, компанијата е санкционирана поради неподмирени долгови.

  Не се знае колкава е висината на долговите на Ер Албанија, но во редоследот на заплена на акциите стои дека компанијата не ја платила обврската и по официјалното известување.

  Компанијата лета во текот на целата година до 4 италијански дестинации и Истанбул, како и сезонски летови до Лондон и Анталија, додека има и три сезонски чартер линии. Компанијата има и сезонска линија од Кукеш.

  Ер Албанија има два Ербас А320 и еден А319 во својата флота, иако експертите тврдат дека всушност лета само со два авиони.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img