More

  Стјуардесата откри зошто во авионот е секогаш ладно

  spot_img

  Авионите често се премногу ладни, па патниците мора да носат дополнителен слој облека. Но, сега стјуардесата ја откри причината зошто е тоа така.

  Кабинскиот екипаж нема контрола над температурата во авионот, изјави канадската стјуардеса Ванеса Сетими.

  Температурата во кабината ја контролираат пилотите“, изјави Сетими.

  Пониските температури помагаат за благосостојбата на патниците, особено кога станува збор за гадење за време на турбуленции.

  „Можеби ова е само стјуардесата во мене, но никогаш нема да ме видите како патувам со сандали и панталони“, рече таа, додавајќи дека секогаш има долги панталони, маици, патики и качулка со патент. пишува Сити магазин.

  Во врска со облеката за летови, друга стјуардеса откри дека на патниците може да им биде забрането да се качат на некои летови доколку се несоодветно облечени.

  Кога станува збор за кодексот на облекување, некои авиокомпании можат да исфрлат патник ако е несоодветно облечен.

  „Некои авиокомпании всушност ќе ви одбијат да се качите ако носите нешто што е премногу секси“, вели Сандра Џини Квоне.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img