More

  Стефанида Битолска и Спасе и Спаса Вишенски се прогласени за светители

  spot_img

  Синодот на МПЦ-ОА, по предлог на Синодската комисијата за канонзирање на светии, на денешната седница одлучи да ги вброи во диптихот на светители и исповедниците и праведни Спасе и Спаса Вишенски и преподбно-маченичка Стефанида Битолска.

  – Синодот смета за потребно да појасни дека независно од личните мислења на поединци и црковни портали, официјалните ставови на МПЦ-ОА се оние кои излегуваат од портпаролот на Синодот и преку соопштенијата од канцеларијата на САС – потенцираат од МПЦ-ОА.

  Синодот им посакува на своите верни чеда душеполезен пост и достојно да го дочекаме Христовото Воскресение.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img