More

  Србите на 3 април ќе одат на избори

  spot_img

  Претседателот на Србија, Александар Вучиќ ги распиша вонредните парламентарни избори во Србија за 3 април и донесе указ за распуштање на Народното собрание. Уредбата влегува во сила со објавувањето во Службен весник. Вучиќ ги повика граѓаните да учествуваат на изборите и во изборниот процес.

  Нека победи најдобриот. Драги граѓани на Србија, нека ви се среќни избори. Сите изборни рокови и изборни дејствија започнуваат во исто време. Претходното свикување на Народното собрание заврши одлична работа во периодот на транзиција, особено за прашањата за економскиот напредок и одржувањето на стабилноста – вели Вучиќ.

  Претседателот на Собранието на Србија, Ивица Дачиќ претходно ги распиша локалните избори за 3 април оваа година. Во Собранието на Србија, Дачиќ го потпиша Решението за распишување избори за советници на градските собранија и општинските собранија во Србија, јави Бета.

  Избори за градски собранија ќе се одржат во Белград и Бор, а за општински собранија во Аранѓеловац, Смедеревска Паланка, Лучани, Медвеѓа, Књажевац, Бајина Башта, Дољевац, Кула, Кладово, Мајданпек и Сечањ.

  Тој најави дека изборите за претседател на Србија ќе ги распише на почетокот на март, 90 дена пред истекот на мандатот.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img