More

  Со овие чекори ќе биде полесно да се каже вистината – дури и ако е тешко

  spot_img

  Не е секогаш лесно да се каже вистината, особено кога се работи за некој ваш близок, но вистината е непријатна. Дополнително, луѓето секојдневно кажуваат доста лаги, не дека се свесни за тоа, а исто така и оние по кои сме залутани. Погледнете како ќе бидете подобри во тоа, да ја кажам вистината.

  Колку пати сте свесно излажале денес? Понекогаш белите лаги штедат грижа, но ја разубавуваат вистината, на пример со дете. Понекогаш криете информации од другиот, за да не го вознемирите. Понекогаш лажеме, затоа што не сакаме да ја откриеме вистината, но имаме свои причини за тоа.

  Ајде да видиме како ќе ви биде полесно да ја кажете вистината, дури и ако е тешко:

  За почеток, бидете добри
  Тешко е да се сподели вистината, а ако сте љубезни додека го правите тоа, ќе се спасите од страв некој да ви замери. Секогаш прикажувајте ги информациите на пријателски начин, така што многу луѓе ќе ви бидат добро напишани. Нема да се плашите да кажете што мислите.

  Бидете позитивни
  Имајте го ова на ум особено кога треба да имате тежок разговор со некого, каде што нема да биде лесно да се слушне вистината. Обидете се да ја нагласите позитивната страна и да понудите алтернатива, доколку таа постои. И покрај тешкиот момент, на соговорникот ќе му биде полесно.

  Отвореноста не е слаба работа
  Ако сте свесни за ова, ќе вежбате почесто и полесно. Не плашете се да зборувате, соочете се со вистината и испорачајте ја, се додека таа не е заканувачка. Тоа нема да се случи преку ноќ, а вие сте на вистинскиот пат, ако работите напорно.

  Не осудувајте
  И покрај се, мора да го земете предвид фактот дека имаме различни погледи на животот и понекогаш вистините лесно може да се разликуваат. Како што се почитувате себеси и своето мислење, мора да го почитувате и соговорникот. Живејте и оставете да живеете – ако го следите ова, ќе добиете многу одобрување.

  Кажете, кога можете, што можете да придонесете за себе и за другите
  Животот ќе биде многу подобар ако зборувате кога вашите зборови придонесуваат за разговорот, за вас и за соговорникот. Понекогаш не можеме да ја премолчиме вистината и таа треба да се каже, и чувајте ги работите што се вистинити, но не се важни за себе. Изберете ги зборовите и вашите соговорници ќе бидат сочувствителни иако вистината е тешка.

  Пред да зборувате, запрашајте се за следново:

  – Дали е вистина тоа што сакам да го кажам?

  – Дали моите зборови ќе помогнат некому?

  – Но кого ќе инспирирам со моите говори?

  – Дали навистина морам да го кажам тоа?

  – Дали сум пријателски расположен?

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img