More

  Сликата на Рита Ора на косовските поштенски марки

  spot_img

  Пејачката Рита Ора, која е родена во Приштина, стана дел од марките на Филателијата на Поштата на Косово.Печатот со нејзиниот лик ќе биде пуштен во поштенски промет во сабота на 26 ноември, поточно на нејзиниот роденден.
  „Повеќе од десет години на врвот на меѓународната музичка и уметничка сцена, таа ја користеше секоја прилика преку својата слава да ја промовира својата родна земја Косово, како и целиот албански народ“, се вели во соопштението на Пошта на Косово.

  По повод објавувањето на оваа поштенска марка, извршната директорка на Косовската пошта, Факете Кадиу, изрази благодарност до Рита Ора.

  „За Поштата на Косово е чест да ја почести Рита Ора. Таа ни подари многу убави моменти и бескрајна гордост со нејзините песни, настапи и прекрасни концерти. Овој прекрасен бренд нека биде симболичен подарок од Косово за нашата пејачка, на овој посебен ден за неа, за нејзиниот исклучителен придонес за нашата земја и нашата нација“, рече Кадиу.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img