More

  Се уште не сме завршиле со врнежите од снег на повисоките коти

  spot_img

  Иако прогнозите за врнежи од снег во вторник поради движењето на циклонот не се остварија, од Агенцијата за животна средина прогнозираат дека се уште не сме готови со снежните врнежи на повисоките места.

  Утрото во вторник, иако е крајот на април, донесе помалку снег од очекуваното.

  Но, тоа не значи дека нема да има повеќе снег оваа година. Од Агенцијата за животна средина (Арсо) истакнаа дека „сè уште не сме завршиле со снежните врнежи“, особено на повисоките места.

  Денеска во текот на денот снежната линија ќе се искачи на надморска височина од 900 метри, но ноќе повторно ќе се спушти за околу 200 метри. Како што најави дежурниот метеоролог Вероника Хладник Закотник за N1 во утринските часови, повисоките места повторно ќе бидат зафатени во среда навечер.

  И на социјалната мрежа Х Арс објави дека сè уште одвреме-навреме може да врне снег на малку повисоките надморски височини Нотрањска, Горење и Корушка.

  Најмногу врнежи до утре претпладне се очекуваат на север и североисток од Словенија, прогнозираат и тие. Тие проценуваат дека вкупната висина на снежната покривка во Ратече на крајот на врнежите би можела да биде уште поголема отколку порано во текот на целата зима.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img