More

  Само ноќва 76 скопјани заѕвониле на 112 во Центарот за управување со кризи

  spot_img

  Директорот на Центарот за управување со кризи (ЦУК) Стојанче Ангелов утрово го посети Секторот 112 во рамки на ЦУК и од дежурниот сменоводител и примателите на итни повици бил запознат со тековната работа, како и со почетните проблеми со коишто се соочува новиот Сектор 112.

  ЦУК информира дека во петокот, кога бројот за итни повици 112 беше пуштен во употреба, имало околу 600 повици, вчера околу 430, а во текот на ноќва до 8 часот биле примени 76 повици.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img