More

  Руските хиперсонични проектили „Циркон“ кои беа испукувани од подморници можат да бидат „крај на играта“ за евентуална војна меѓу НАТО и Русија

  spot_img

  Руските хиперсонични проектили „Циркон“ кои беа испукувани од подморници можат да бидат „крај на играта“ за евентуална војна меѓу НАТО и Русија просто затоа што се премногу брзи, премногу маневрираат и имаат домет од 400 километри за да бидат пресретнати од кој било антиракетен систем, сугерира Јутјуб-видео. Се смета и дека можат да бидат лансирани и од копно, што значи дека освен бродови, од Калиниград можат да бидат пресретнати многу цели во Полска.

  Не е познато точно колку се долги и колку експлозив би носеле новите видови „Циркони“ за лансирање од копно. Но, ако го земеме нивниот претходник „П-800 Оникс“, тие сигурно имаат должина од 8 до 10 метри и експлозив од најмалку 200 килограми во предната капсула или „глава“.

  Американските бродови-носачи за авиони би имале голем проблем со „Циркон“ проектилите.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img