More

  Револтиран граѓанин го зеде микрофонот сред џез-музицирање во паркот „Ибни Пајко“

  spot_img

  По повод на Меѓународниот ден на џезот, пред два дена  во паркот „Ибни Пајко“, Здружението на џез музичари (ЗЏМ) организираше целодневна џез музичка дружба.

  На  манифестацијата настапија: Џоле Грујовски, Џон Илија Апелгрен, Гордан Спасовски, потоа Агни Авшар, Јордан Костов, „SS Project“,„Off Ground Enseble“, Сашо Поповски како и „CuckooRack aka Bopers“и Тони Китановски.

  За време на настапот на „CuckooRack aka Bopers“ на сцената се појави и револтиран маж кој ги запре музичарите и побара да се тргне паркиран автомобил.

  Коментар на оваа тема на фејсбук објави и Никола Наумоски, ексшеф на кабинет на поранешниот градоначалник на Град Скопје  Петре Шилегов.
  „Вчера во парк Ибни Пајко имало џез концерт и на сред солажа се случува ова:…“, напиша Наумоски
   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img