More

  Рама: Зад кибернападите стојат две земји

  - Advertisement -

  По информациите дека непознатите хакери од албанската Влада побарале милионска сума за ги вратат во функција владините и јавните интернет-страници се огласи премиерот Еди Рама, кој наведе дека тоа се шпекулации.

  – Шпекулации се вестите објавени во медиумите дека на хакерите побарале од Владата 30 милиони евра за ги вратат во функција онлајн услугите. Зад софистицираните кибернапади стојат две земји – истакна Рама, не наведувајќи за кои земји станува збор.
  Тој додаде дека НАТО е вклучен во напорите за заштита на Албанија од кибернапади.

  Според него битката со оваа појава уште не е завршена и Националната агенција за информатичко општество прави сѐсистемите да ги врати во функција.

  Тој уште еднаш им гарантираше на граѓаните дека личните податоците им се безбедни.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img