More

  Работеле во Германија, Црна Гора, Бугарија, БиХ и во Албанија

  spot_img

  Во периодот јануари – март годинава вкупната вредност на договорените градежни работи во странство изнесува 158.247.000 денари, што е за 10,8% повеќе во споредба со истиот период лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

  Во овој период, домашната градежната оператива во странство извршила градежни работи во вкупна вредност од 49.822.000 денари, што е за 16,4% повеќе од истиот период лани.

  Во првиот квартал годинава македонските градежници работеле во Германија, Црна Гора, Бугарија, БиХ и Албанија. 

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img