More

  Најмногу се опарила пратеничката Јадранка Поцкова која зела 12.200 евра

  spot_img

  Собранието лани  за патни трошоци на пратениците потрошило повеќе од  366.000 евра, објави агенцијата  Мета.мк.

  Некои од пратениците добивале и по 1.000 евра месечно за патни трошоци од и до своето место на живеење.

  Најмногу пари за гориво и патарини лани биле исплатени на Јадранка Поцкова, пратеничка од Струмица од ВМРО-ДПМНЕ. Таа добила 12.200 евра, што значи месечно на платата што ја добивала, на сметката ѝ легнувале уште дополнителни 1.000 евра.

  Зад неа е  пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Дајанчо Ефтимов од Струмица,на кого Собранието  лани му исплатиле 11.512 евра, и пратеничката од СДСМ Љубица Спасова од Струмица која  за гориво и патарини добила 11.328 евра.

  Пратеникот од СДСМ, пак, Миле Талевски од Прилеп за патни трошоци зел 10.637 евра, а Драгица Ѓавочанова од СДСМ, исто така од Прилеп – 9.663 евра.

  Во 2022 година, пак, на Поцкова за патни трошоци ѝ биле исплатени над 14.000 евра, што е највисока сума од сите пратеници. Високо котира и Жаклина Лазаревска од СДСМ, од Охрид, на која ѝ биле исплатени 13.500 евра, додека Мирче Аџиоски од Струга, пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, зел 14.400 евра.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img