More

  Психијатар тврди дека една особина може да ни помогне да станеме ментално силни

  spot_img

  Луѓето кои се задоволни може да бидат исцрпувачки. Ако постојано сакаме да ги задоволуваме потребите на другите, самите си наштетуваме. Но, психијатарот Даниел Амен тврди дека можеме да направиме голема разлика ако прифатиме едноставна особина.

  „Ментално силните луѓе имаат самодисциплина. Тие прават само убави работи за луѓе кои ги третираат со почит“, рече тој во клипот на TikTok кој собра скоро 776.000 прегледи.

  Амин тврди дека ментално силните луѓе почнуваат да се градат веќе во детството.

  „За да бидете ментално силни, треба да забележите што ви се допаѓа кај другите луѓе повеќе отколку што не ви се допаѓа. Често размислувам за добри родители, добри тренери и добри учители. Тие добро забележуваат, дури и кога работите не одат мазно. Лошите шефови, лошите учители и лошите родители постојано забележуваат негативни работи и никогаш не дозволуваат да ги заборавите. Не биди таков“, рече тој.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img