More

  Прво анализа па одлука што со храната

  spot_img

  Владата ќе прави анализа за цените на овошјето и на зеленчукот и врз основа на тоа ќе донесе одлука дали ќе ја продолжи мерката со замрзнување, истакна денеска министерот за економија Крешник Бектеши.

  Одговарајќи на новинарски прашња по настанот на кој се одбележа Светскиот ден на метрологијата – 20 мај, тој повтори дека кризата нема да биде на товар на граѓаните и оти Министерството за економија носи соодветни мерки за оние што не ги почитуваат одлуките.

  Во однос на реакцијата на маркетите дека добавувачите не им доставуваат производи, тој рече дека секој има право да го каже своето мислење, а институциите се тие што ќе реагираат.

  – Ние сме демократија. Секој има право да го искаже своето мислење, и маркетите, и институциите, и граѓаните, и организациите за заштита на потрошувачите, а секако дека институциите имаат обврска да го заштитат тоа што е согласно законот. Ние имаме Закон за заштита на потрошувачи во нашата држава и имаме Закон за трговија. Кој не го применува тоа секако во правна држава треба надлежните институции да постапат и да ги преземат соодветните мерки. Убеден сум дека тоа и ќе го направат како што го направија и претходно – рече Бектеши.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img