More

  Прогласен за најдобар европски главен град што туристите треба да го посетат во 2024 година.

  spot_img

  Најголемите градови во Европа беа рангирани врз основа на безбедност, пристапност и гостопримство, а еве ги резултатите.

  Ако сакате да посетите еден од раздвижените европски метрополи оваа година, новата студија на VisaGuide.World испита кои од нив нудат најдобро искуство за посетителите, врз основа на фактори како гостопримството, безбедноста и достапноста.

  Лисабон е крунисан за најдобар главен град за туристи во 2024 година, благодарение на неговата буџетска, вистинска гостопримливост, безбедност и долгата листа на работи што треба да се направат во овој град.

  Не можеме да го негираме ова – главниот град на Португалија навистина има се, од уметнички дела што мора да се видат и барови на покривот до блиските плажи и ноќен живот.

  Според студијата, на второ место е Амстердам, а на трето е Прага, кој е најприфатливиот град на листата.

  Во продолжение погледнете ја листата на топ 10 европски метрополи кои туристите треба да ги посетат во 2024 година:

  Лисабон, Португалија
  Амстердам, Холандија
  Прага, Чешка
  Варшава, Полска
  Мадрид, Шпанија
  Загреб, Хрватска
  Лондон, Велика Британија
  Рим, Италија
  Берн, Швајцарија
  Париз, Франција

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img