More

  Продаваат билети за најжешкиот натпревар во моментот, но тоа е навистина замка

  spot_img

  Продаваат билети за најжешкиот натпревар во моментот, но тоа е навистина замка
  Измамниците го користат натпреварот во Стожице, продавајќи „билети“ преку лажни профили на Фејсбук и Болха.

  Словенија ја зафати Роналдоманија и билетите за мечот во Стожице се жешки. Толку е жешко што се приклучија и измамниците кои сакаат да ја искористат наивноста на потенцијалните купувачи. Варна на Интернет предупреди дека измамниците продаваат билети преку лажни профили на Facebook и Bolha.

  Плаќањето за нив треба да го изврши купувачот да им достави шифра од ваучер што го купува на бензински пумпи или во тутунар.

  Тие додадоа дека измамниците исто така ја злоупотребуваат услугата што ја обезбедува Revolut – тие генерираат веб-страница каде што ја наведуваат потребната сума и каде клиентот треба да ги внесе деталите за својата картичка. Секако дека нема да добиете билет за натпреварот. “Не паѓајте на тоа!” предупредија во Варна на Интернет.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img