More

  Премиерот на Словачка, Роберт Фицо денеска учествува на владина седница, првпат по атентатот на 15 мај во кој беше ранет

  spot_img

  Премиерот на Словачка, Роберт Фицо денеска учествува на владина седница, првпат по атентатот на 15 мај во кој беше ранет, јавија денеска словачките медиуми.

  Според дневниот ред на седницата, Владата ќе се занимава со исполнување на целите на планот за економско закрепнување и повлекување на средствата од ЕУ.

  Роберт Фицо беше тешко ранет на 15 мај по владината седница одржана во местото Хандлова, потсетува словачка новинска агенција.

  На почетокот на оваа недела, Фицо учествуваше на комеморација по повод доаѓањето на византиските мисионери Кирил и Методиј во деветтиот век и гледаше жетвари додека работеа на полињата.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img